reparatiitv
Forum deschis in exclusivitate pentru electronisti si iubitori de foto. un forum informativ cu diverse subiecte . Forum deschis de Paun Nelu!
Lista Forumurilor Pe Tematici
reparatiitv | Reguli | Inregistrare | Login

POZE REPARATIITV

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
beatrice17
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 80 ani
reparatiitv / FOTO-VIDEO / tehnica de fotografere Moderat de bughiudan, valybadea78
Autor
Mesaj Pagini: 1
paun_nl
Administrator

Din: alexandria
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2718
Aceasta sectiune o dedic posesorilor de aparate digitale compacte care nu au dat o importanta prea mare detaliilor tehnice ale aparatului. Ca reguli generale pentru a reusi o fotografie de calitate:
Incercati sa folositi cat mai des setarile manuale ale aparatului
Pentru orice tip de fotografie un trepied va este foarte folositor (avand in vedere ca aparatele digitale compacte nu au piese in miscare puteti folosi un trepied mai putin costisitor). Utilizati-l cat de des puteti.
Nu folositi zoom-ul digital
Nu folositi stabilizatorul digital de imagine (folositi stabilizatorul optic de imagine, daca aparatul este dotat cu asa ceva).
Folositi cea mai mica setare ISO (sensibilitatea senzorului) pe care o permit conditiile. (tineti cont ca in setarile automate, portrait, landscape, softul aparatului mareste automat numarul ISO in conditii de iluminare slaba, ceea ce duce invariabil la un pronuntat zgomot de imagine). Aparatele compacte ofera acum numere ISO de 800, 1600 si chiar 3200, ceea ce este aberant deoarece chiar si un compact foarte bun la ISO 400 incepe sa aiba probleme de zgomot.
Daca aveti in vedere achizitionarea uni aparat digital compact, va sfatuiesc sa luati un aparat cinstit de 5 6 megapixeli, cu zoom 3x. Trebuie sa stiti ca un megazoom 12x, 18x optic practic nu poate fi folosit din mana la focalele lungi (eu am si un Sony 12x stabilizator optic de imagine si de la 5,6x, chiar in conditii optime de lumina ratez destul de mult din mana, aparatul fiind destul de usor). Nu trebuie sa va impresioneze prea tare nici numarul megapixelilor (cu cat sunt mai multi cu atat sunt mai inghiesuiti, suprafata senzorului fiind aceeasi si la 3 si la 10 MP)
Pentru orice problema tehnica consultati presa de specialitate. De obicei sunt destul de impartiali in materie de branduri si date tehnice, desi la o lectura mai indelungata se pot observa cu ochiul liber ceva parti pris-uri.
Fiti destul de circumspecti daca accesati forumuri de specialitate (acolo fiecare se crede cel mai destept si mai frumos, asa ca daca intrebati ceva ca incepator, va fi destul de greu de sa discerneti intre cele cateva sfaturi total diferite pe care le veti primi). Experimentati cat de mult puteti, experienta personala este cea mai importanta.
Acum am sa va sugerez cateva setari ale aparatului pentru diverse subiecte
Natura statica. Daca fotografiati in interior folositi obligatoriu trepied. Aranjati in spatele subiectului o coala de carton de preferinta gri neutru ( va va folosi in special daca inregistrati in format RAW). Pozitionati in lateralele subiectului, la 45 de grade 2 lampi, eventual cu o foaie de hartie lipita in fata becului. Folositi setarile manuale ale aparatului. Setati diafragma (numarul " f " ) la 9. ISO 100 iar balansul de alb pe lumina incandescenta. Nu va ramane decat sa incercati diversi timpi de expunere pana reusiti o fotografie corecta. (tineti cont ca la 0x focala, mod superangular, apar distorsiuni tip butoi).
Pentru portret va recomand lumina naturala, un f 2,8-4, din nou un ISO cat mai mic, balans de alb pe lumina naturala si o focala mai lunga, 3-4x.
Pentru peisaj f in jur de 9, balans de alb pe lumina naturala, ISO cat mai mic, focala si timp de expunere la alegere.
Am sa incerc sa va explic pe scurt ce e f-ul si ce vrea el. Numarul f corespunde diafragmei la aparatele analogice si (D)SLR, si regleaza la acestea prin intermediul unor lamele cantitate de lumina care loveste filmul recte senzorul. Pe scurt daca alegeti un "f" mic zonele din afara suprafetei pe care a focalizat aparatul vor fi neclare (se foloseste in special la portret si macro). Un "f" mare face ca intreaga suprafata a fotofrafiei sa fie clara . De exemplu pentru fotografiile de produs (reclama) se foloseste de regula f22, ceea ce vace vizibile toate detaliile subiectului.

valentina ciobanu


_______________________________________
Reparatii tv !
tel.0729346286

pus acum 16 ani
   
Gabryel
Handyman

Din: Iași
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 12
În activitatea mea profesională, am nevoie să fac otografii unor obiecte sau urme aflate pe sol. Aș avea nevoie de un dispozitiv pe care să așez aparatul perfect orizontal la înălîimea de 1 - 2 m.

pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la