reparatiitv
Forum deschis in exclusivitate pentru electronisti si iubitori de foto. un forum informativ cu diverse subiecte . Forum deschis de Paun Nelu!
Lista Forumurilor Pe Tematici
reparatiitv | Reguli | Inregistrare | Login

POZE REPARATIITV

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolalola 22 ani
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
26 - 80 ani
reparatiitv / ELECTRONICA DE LA A la Z ! / vreau o schema de incarcare acumulatori li-ion Moderat de bughiudan, valybadea78
Autor
Mesaj Pagini: 1
kata_tel
Handyman

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 71
buna all. am un laptop si nu merge incarcat acumulatorul nu indica nimik. am anulat la acumulator placuta din el cu termistor si protectie ce are si porneste numai ca e descarcat si se inchide. vreau sa-l incarc am incercat cu o sursa de 16 v stabilizata are 1,5 a cam si dupa 5 min de functionare se incalzeste traful, puntea,frig. am citit pe net ca la li- ion trebuie curent mic ca e pericol de explozie adica defectarea acumulat. acumulatorii sunt grupati in carcasa legati, scrie ca au in total 10.7 volti si 4800mah. li-ion. vreau o schema sai pot incarca pe toti odata asa legati. ms   

pus acum 14 ani
   
Georgeb
Small handyman

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 9
Pare nelogic ce vrei sa faci. De ce vrei sa incarci bateria? . Nu porneste LAPTOP-ul fara ea?  Daca da... atunci:
1. Desfa blocul de alimentare (banuiesc din putinele date pe care le dai ca nu ai si alimentator, ci ai legatura direct la 220v). Altfel ai putea adapta direct alimentatorul, socotind exact 2,2v/fiecare element din baterie. Incarcarea se face la 1/10 Amperi din din capacitatea unui element exprimata in AH (amperi ora). Incarci timp de maxim 6-8 ore.
2. Desfa , deci blocul de alim. si vezi ca vei da de niste rezistente SMD de cca 0,3--0,5 Ohm spre contactele de incarcare/descarcare baterie cu rol.. mai mult de sigurante. Daca una este arsa, inlocuieste-o (cam greu lucru si cu valoare exacta..., daca nu, pune 0,5 ohm/0,15W peliculara   ATTN! intai masoara tensiunea la borne fara baterie, apoi SCHIMBA BATERIA cu una noua sau repar-o pe aceasta si pune-o cat de cat incarcata la loc). Zici ca ai umblat in ea (ai descapacit-o, ...masoara tensiunea pe fiecare element sa fie identica. daca nu--- arunc-o sau refa-o din alta identica cu ceva elemente bune). Totul va fi OK dupa ce va merge si aplicatia de urmarire (din System) a gradului de incarcare/durata/baterie. Asta asa... de amorul ptr. electronica. Orice interventie neexperimentata poate duce la distrugerea sursei laptopului. Cu drag, G.B.


pus acum 13 ani
   
kata_tel
Handyman

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 71
vezi ca e vechi postul acesta . am rezolvat.ms

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la