reparatiitv
Forum deschis in exclusivitate pentru electronisti si iubitori de foto. un forum informativ cu diverse subiecte . Forum deschis de Paun Nelu!
Lista Forumurilor Pe Tematici
reparatiitv | Reguli | Inregistrare | Login

POZE REPARATIITV

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_sexy_girl_alive pe Simpatie
Femeie
24 ani
Covasna
cauta Barbat
24 - 47 ani
reparatiitv / ELECTRONICA DE LA A la Z ! / TV Sony Trinitron KV-21FT1K Moderat de bughiudan, valybadea78
Autor
Mesaj Pagini: 1
Georgeb
Small handyman

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 9
KV-21FT1K, CRT A51LPT60x, C board 1-678-352-12. Masurat toate piesele si tensiunile din C board- par OK. Nu am masurat FIT. Cu RGB scoase din C board, se poate face negru regland G2, dar cand trec putin peste, in loc de alb apare roz (inclusiv cursele de intoarcere). Cand cuplez RGB la C board, apare surplus de rosu, albul apare ca nuante de roz/rosu iar IK este semnalizat anormal (5 flash-uri pe led). Multumesc ptr. orice ajutor!

pus acum 13 ani
   
bughiudan
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 392
Dupa modelul dat de dvs,pare a fi un sony cu sasiu; FE2!!
La un alt tip de sasiu sony,5 flashuri se incadreaza in eroare NVM!!
Deci a-ti putea incerca eventual un dump pt tipul dvs de sasiu cu procesorul aferent.
Posibil sa fie chiar tk cu probleme!!


pus acum 13 ani
   
Georgeb
Small handyman

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 9
Dle. Bughiudan, multumesc ptr. sugestii! Intai incerc sa modific schema de colectare IK (RGB driver OUT ), sa o trag mai spre 0 V (zero volti), acum este limitata la 6,2V printr-un zenner (desi necesarul de IK ptr. procesor este de 5,2V (conf. diagramelor). Am marit putin (fara rezultat) tensiunea de heat. Adica sa maresc putin curentii de Katozi, dar nu prin tensiunea de accelerare, ca intra tubul in curent de grila si , evident , in protectie.  Apoi voi face schimbare de FBT (dupa ce icerc sa masor cumva diodele redres. de la Inalta tensiune) . Poate stiti cam la ce tensiune se deschid in conductie directa, din schema trafului nu rezulta ce diode sunt si caracteristici. Oricum, pentru moment nu gasesc in Bucuresti acest model de FBT (doar la Arad... dar cu precomanda, nu au in stoc..). Banuiesc ca daca se scurtcircuiteaza (nu total, dar face si conductie rezistiva inversa) o dioda din cele trei, traful functioneaza in continuare, chiar mai "fara sarcina" dar tensiunea inalta scade semnificativ, idem si curentul de katod. Ultima va fi NVM ERROR, care, pe alte scheme de service (nu al modelului meu, pentru care am schema, este semnalata la seriile de 5 flashuri, deoarece , daca "pacalesc" tensiunea de IK, cu un impuls scurt dat de un Condens. electrolitic spre tensiunea de 8 v (in schema trecuta ca tensiune de 9V) dar pe C board marcata ca 8 V, cele 5 flashuri dispar oricat de mult functioneaza TV-ul, dar reapar la o noua trecere din Stand By in functionare. Mii de multumiri !

pus acum 13 ani
   
bughiudan
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 392
Diodele redresoare din trafo linii sint diode SPLIT si de regula in situatia cind una sau doua se defecteaza,singura modalitate este de a schimba trafo linii ,deoarece sint incorporate in el!!
Daca a-ti dispune de un aparat HR DIEMEN pt verificat trafo linii,cu el a-ti putea masura si tensiunea de F.I.T, si a-ti sti cu o aproximatie de 95 la suta daca este bun sau nu trafo linii!!


pus acum 13 ani
   
Georgeb
Small handyman

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 9
Va multumesc! Pana gasesc traf linii, incerc o masuratoare in conductie directa si inversa cu bobinaj cu tot. Faptul ca diodele sunt splitt , este o informatie valoroasa. Am un Megohmetru cu 0,5/1/1,5 Kv tensiuni de masura, sa vad ce obtin. Cu stima, G.B.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la