reparatiitv
Forum deschis in exclusivitate pentru electronisti si iubitori de foto. un forum informativ cu diverse subiecte . Forum deschis de Paun Nelu!
Lista Forumurilor Pe Tematici
reparatiitv | Reguli | Inregistrare | Login

POZE REPARATIITV

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
mememe12 pe Simpatie
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
reparatiitv / ELECTRONICA DE LA A la Z ! / defect samsung s63b Moderat de bughiudan, valybadea78
Autor
Mesaj Pagini: 1
radar
Small handyman

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 6
Problema mea:porneste sursa in st-by. o pot porni destul de greu(mai multe incercari).Cand porneste sursa tens.sunt ok.dar cons.este f.mare.Am inseriat un bec(100w in loc de siguranta)la alimentare,sa nu-mi mai prajeasca siguranta.Fara final linii,dar cu bec de40w sursa merge ok .Daca montez fin.linii becul 100w se aprinde max.cand iese din st-by.Nu apare inalta.Tens de la ies.tf.linii nu le-am masurat,in schimb am schimb.cr407 s:1,5nf,c426:220nf,tzfinal linii:c5793,puntea de diode de la final,c408:27nf,am incercat si fara mufa de la deflexie.Am scos si bal.vertical la7845,si q404:fqp630,aceeasi manifestare:consum exagerat la pornire.sa fie trful linii ca innebunesc de 3zile.Tv este 100hz si a fost folosit cateva luni .Mi s-a stricat acum 2 ani.Am incercat atunci sa-i repar sursa si dc.mi-a ars sig.din prima m-am enervat si l-am dat pe dreapta.Acum cateva zile mi s-a facut mila de el,dar el tine dusmanie

pus acum 11 ani
   
bughiudan
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 392
Hai sa o luam metodic:
1.becul in loc de siguranta pe ALTERNATIV trebuie ,de regula ,sa se stinga/scada intensitatea, dupa ce PTC -ul si-a facut treaba.
2.Pana nu porneste final linii,nu exista tensiuni de iesire(recuperate) de la trafo linii
3.Daca NU rezolvati problema primarul sursei(schimbat electrolitici,verificat/schimbat integrat,etc)si becul pe alternativ lumineaza tot puternic,nu vad cum sa mearga sursa cu sarcina ,bec de 40w
4.Incercati ,de proba ,cu o sursa fara chopper,UPS001,sa vedeti si atunci cade siguranta pe alternativ?!


pus acum 11 ani
   
radar
Small handyman

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 6
ptc-ul este scos.demagnetizarea este comandata de releu la pornire(iesire din st-by).ups001 nu am acum la indemana.pe alternativ becul este de 100 ,nu de 40.In loc de final linii folosesc 40w.

pus acum 11 ani
   
radar
Small handyman

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 6
becul de 100w pe altern.se aprinde rosiatic cinda pornit .daca ii pun final linii este 'halogen'

pus acum 11 ani
   
radar
Small handyman

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 6
sursa debiteaza 104-105v si restul sub  medie.La pornire(iesire st-by), cresc.Limitele sunt ok.Mi-am adus aminte:initial a cazut BV.:linie orizontala.

pus acum 11 ani
   
bughiudan
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 392

radar a scris:

becul de 100w pe altern.se aprinde rosiatic cinda pornit .daca ii pun final linii este 'halogen'


...Ceva nu se leaga!!! Nu ar trebui ca la cuplarea finalului linii sa fie becul de pe alternativ din sursa ''halogen''!!!!
Daca in secundar la sursa,alimentare final linii in special, este ceva problema,sursa ar trabui sa se blocheze/decupleze,nu sa se arda siguranta,mai ales ca are si releu,acesta ar trebui sa decupleze!!!
Ati spus in prima postare ca SURSA PORNESTE GREU,dupa mai multe incercari!! Si cu bec in loc de final linii tot greu si dupa mai multe incercari porneste,bineinteles, cu siguranta, nu bec pe alternativ?!?!
Banuiesc ca NU,dupa cum ati explicat prima data!!! Atunci va ramine sa verificati trafo linii in primul rand,apoi daca este ok,verificati/schimbati integratul cadre si grija mare la finalul linii FJL6920 sa nu fie defect!!
Bine ar fi sa lasati sursa un timp sa functioneze pe sarcina, bec sa vedeti nu cumva sursa(integratul din sursa) face figuri ,crescind  tensiunea de alimentare peste limite ,asta determinind defectarea integratului din cadre!!
104-105V nu este suficient pt tubul cel are aparatul,spun asta deoarece banuiesc ca are diagonala mare din moment ce ati specificat ca este pe 100hz cadrele!!!Daca este 104-105v in st-by si creste la 135-145v in functionare,atunci ar trebui sa fie ok!!!
Pe condi(C803) mare din sursa ,aveti 320V-325V?? pe ala daca puneti becul ar trebui sa lumineze.....''halogen''!!!


pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la