reparatiitv
Forum deschis in exclusivitate pentru electronisti si iubitori de foto. un forum informativ cu diverse subiecte . Forum deschis de Paun Nelu!
Lista Forumurilor Pe Tematici
reparatiitv | Reguli | Inregistrare | Login

POZE REPARATIITV

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bby67
Femeie
19 ani
Bucuresti
cauta Barbat
19 - 70 ani
reparatiitv / CERERI MANUALE SERVICE! / Schema CDV EPT 2600 lcd-tv Moderat de bughiudan
Autor
Mesaj Pagini: 1
Decebal2
Small handyman

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 6
DL.NELU,va rog ajutati-ma cu aceasta schema,sunt mort fara tv si nu pot iesi din casa SUNT PE OXIGEN LA DOMICILIU si nu am bani sa-l dau la reparat ca banii se duc pe medicamente si ap.de oxigen.Sunt mai rau ca la PUSCARIE la mine in casa.Ma pricep la Electronica dar fara schema ce masor? Am sonor dar nu am imagine,a mai facut asa de vreo citeva ori dar dupa ce-l scoteam din priza pleca dupa vreo 15 min. Acum nu mai vrea de loc.Am sunet. OSD MENU DIN tlcom.Memoreaza progr. pleaca la ora fixata,am Control DEcodor de culoare,Lumina Ecran este buna nu am intrare semnal video.Nu vreau sa-l desfac fara schema ca nu stiu ce sa masor .Cu schema il fac sigur.Va multumesc frumos ptr.Intelegere,si poate ma ajuta si altcineva Cu stima si respect Sandu

pus acum 11 ani
   
paun_nl
Administrator

Din: alexandria
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2718
va salut!
trebui desfacut si vazut codul placilor,sasiul ..dupa model nu poti gasi intodeauna..
vezi aici


_______________________________________
Reparatii tv !
tel.0729346286

pus acum 11 ani
   
Decebal2
Small handyman

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 6
Dl Nelu, vreau so iau de la 0. Am selectorul de canale-Tunerul, ca modul detasabil printr-o mufa RS 232 .Vreau sa stiu la un selector normal ce tensiuni trebuie sa am pe piciorusele selectorului? Are 13 picioruse pe placa si 9 ies pe mufa RS 232 si se duc in TV.De unde incepe piciorul 1 de la mufa de intrare antena? in sus? Pe selector are Eticheta:
Js-6B2/121
43051028
XuGuangTechCo.LTD   in selector are 2 C.I.
C.I.1=6500TT
ce 8111   27
TPG05364
C.I.2=9886TS
CEB  8553    07
TnG05374
sel.este o chinezarie dar pe integrate este sigla PHILIPS la ambele.Spun ca o iau de la zero ca sa vad daca s-ar putea sa fie din selector.De aia intreb ce tensiuni are un selector normal ca sa-mi dau seama si daca am tensiunile, atunci desfac TV-ul.Stiu ca nu sunteti obligat sa faceti scoala cu mine dar va rog sa ma ajutati ca aceste TV-uri tip digital sunt mai comlexe si eu am lucrat pe TV generatia veche.Va multumesc foarte mult din suflet.Cu multa stima ptr,Dvoastra.


pus acum 11 ani
   
bughiudan
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 392
O alta idee: bagati semnal pe calea de AV sa vedeti merg?!?!
Posibil sa aveti nevoie si de un dump?!?!?! Nu se stie niciodata.....
Daca nu gasiti deloc schema,incercati macar sa gasiti pe gogu,datasheetul de la selector....
Aveti aici:  o schema a unui lcd ce foloseste acel tip de selector!!!


pus acum 11 ani
   
Decebal2
Small handyman

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 6
Dl Bughiudan cind era scartul pus cind comutam AV intra direct pe DVD-ul cu scart.Acum nu intra.AM pus cablu s-video de la computer si aveam comp-ul pe ecran tv acum nu intra nici s-video.Nu am rstrul cu purici cind scot cablul de antena trece in verde sau roz si abia dupa 4-5 sec in albastru de fond si daca nu vede semnal trece in stingere vma anunta ca se stinge in citeva momente.La setari am OSD,dar la setari default nu vede decit tot setarile pe care le-am facut eu manual.La apasare c+ si c-  de pe panoul TV concomitent face mira cu bare colorate vertical tot ecranul si schimba culorile automat pina resetez din aceleasi butoane.Memoria cred ca este alterata ca nu am in setarri child look.care este in carte.De asemenea in carte nu are meniu in Romana cum am eu.Am schimbat in English dar degeaba.Referitor la mem.Tine minte ora de pornire si canalul.La cautare posturi fuge rapid ca nu vede nici o banda doar sunetul.Am scchimbat culorea pe toate normele si degeaba acum este pe AUTO si sunet B/G se aude sunetul pe toate canalele dar imagine nexam,de aia cred ca este ceva cu selectorul ca are 2 integrate si nu stiu ce tensiuni primeste si pe ce pini ca sa-l verific.Am citit 380 pagini pe forumul Electronistilor am gasit 4 defecte la acest tip de TV numai pe sunet.Dar nici unul nu a dat sasiul si procesorul.Pe Google ma trimite la posturile puse de mine acum 2 ani.An gasit un Site Italian din 2009 dar in 500 pagini nu am gasit nimic referitor la acest TV.Mi-a spus cineva ca a fost adus la noi din Italia de o firma care a disparut dupa ce a vindut tot aici la noi.Sunt in Romania cam 1000 de TV-uri din astea eu l-am cumparat de la CORA,Bucuresti.Nu am gasit nici o documentatie referitoare la acest TV.Mi-as lua altul dar nu am bani si nu stiu cit mai traiesc ca am o boala pacatoasa mai rea decit cancerul.Macar sal- repar pe acesta si cum vrea Dumnezeu dar sa nu mai ma uit la tv prin calculator ca-mi distrug si ochii.Am descarcat fisierul pe care mi l-ati dat va multumesc foarte mult ma uit acum pe el poate se rezolva doar cu schimbarea selectorului ca in el nu ai ce schimba totul este smd in afara de bobine.

pus acum 11 ani
   
bughiudan
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 392
Pai daca nu merge nici pe AV nici pe S-VIDEO.....posibil sa fie ceva din dump(memorie) sau .....ceva comutator AV(integrat)!!
Totusi sursa ar trebui sa fie pusa la punct;tensiunile de 3,3v ; 5v; si in general cele necesare placi de baza sa fie OK!!!
P.S.-Si componentele s.m.d se pot schimba daca e nevoie.....(statie de lipit cu aer cald,de exemplu)!!


pus acum 11 ani
   
Decebal2
Small handyman

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 6
Da se pare ca este de la un comutator intern dar daca nu ar schimba de ce am sonor diferit pe canale,si nu am gasit datasheet ptr.sursa 32POWER500.PCB CI.F9222L, am cautat pe net si nu am gasit schema sursei.Daca nu am schema ce masor?.La linkul dat are selector asemanator cu al meu dar are alt cod si alte integrate,am vazut la Polonezi unul de vinzare dar tot asa are alta mufa de iesire si mai are si cite 2 electrolitici in plus fata de a mea.La coreeni nu traduce Google bine si nu pot sa-i dau search ca nu stiu hieroglife,La chinezi are nota fisei dar la download =404 not found page.Nu stiu unde sa mai caut,sel din linkul dat de DV.are 14 pini cu iesire video pe 13 al meu are 13 toti pinii.
Daca as gasi schema sursei poate m-as incumeta sa-l desfac dar fara schema nu stiu ce masor ca nu stiu ce trebuie sa scoata ca sa vad defectul.Am bin-uri de memorie 2 unul gol si unul bun orig.de la Dl.Ghimpe de pe saitul Elforum dar el nu mai stie sasiul si proc. ca a fost acum 2 ani.Am sa cumpar o mem goala poate o rescrie procesorul si scap asa dar tot am nevoie de masuratori in sursa sa nu fie ceva de acolo.Oricum va multumesc foarte mult ptr.intelegere si poate stiti Dv.de unde pot obtine schema sursei.ca la selector nu pot decit masura ca schema nu exista, la acel tv spune doar tens pe pini, bun si aia orientativ si tot e ceva.Inca o data va multumesc frumos ptr.ajutor.La smd-uri pun sirma de CU de 1 mm pe capul letconului de 25w si la microscop le deslipesc si le lipesc sa-u fac ansa pe model din tabla de Cu de 0,5 si merge brici.Am deslipit un proc de video cu 87 pini dintr-o bucata in 1 min stiu ce sa fac mecanic dar deocmdata e vorba de electric asta e mai nasol.


pus acum 11 ani
   
bughiudan
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 392
Totusi ,la dvs merge ....INVERTORUL?!?!?!Aveti neoanele aprinse?!?! Ecranul luminat?!?! 24v pe invertor?!?!

pus acum 11 ani
   
Decebal2
Small handyman

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 6
Da ecranul se aprinde normal pot seta din tlc. Lumina Contrast si saturatia Daca apas pe P+ si P- in acelasi timp face o mira cu bare verticale pe tot ecranul si dupa mira scchimba culorile pe tot ecranul de al ALB pina la negru tot spectrul de culori.Mentionez ca toate culorile sunt bine luminate pe tot ecranul.pot schimba culorile in Low Middle si Standard.
Lucreaza tot nu am rastru cind scot antena si daca bag antena nu am imagine.Am sonor pe toate canalele.Schimba si normele de culoare din OSD pe toate normele NTSC,PAL,PAL60,SECAM, I34 ,SCHIMBA ECRANUL PE 4/3,5/4,16/9/MODUL CINEMA SMART WIDE adica toate rezolutiile.Asta este daca nu am sheetul sursei de unde stiu ce sa masor?
In schema pe care mi-ati dat-o selectorul acela este comandat SCL din primul procesor.Daca si la mine este tot asa? Cu ce masor daca nu stiu tensiunile?Cred ca am sa-l desfac sa vad macar ce sasiu are si ce procesor poate asa gasim mai repede o schema.Oricum va multumesc pentru interes.Sunt in Tara cam 100 de bucati si o sa mai cada din ele asa ca macar sa stim cu ce ne confruntam.PS: In user guide zice ca lampa are 50.000 de ore garantie la mine mai trebuie 2 ani sa faca nr.de ore.Cu multa stima si poate reusim cumva sa-l rezolvam.


pus acum 11 ani
   
bughiudan
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 392
Una e ....garantia teoretica;alta e ....practica! Asta legat de tuburi....

pus acum 11 ani
   
Decebal2
Small handyman

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 6
Am ajuns cu desfacutul la placa display pe care nu o desfac ca nu am de ce nu umblu nici la invertor ca pare totul in regula, totusi nu gasesc nimic legat de Memorie unde o fi pus-o ca nu gasesc nimic de genul 24LC16 asta e memoria ptr.care mi-a dat Dump bun Dl Ghimpe.Stiu ca are 8 pini si daca trebuie rescrisa nu trebuie bagata in programator? deci trebuie sa fie pe soclu dar eu nu gasesc acest soclu.La acest tip de TV sa se rescrie memoria cu COMpair? Putin probabil o sa mai sap poate o gasesc dar fara schema oricum umblu ca orbul Apropo: Nu am gasit nimic legat de sasiu sau model decit seria modulelor separat fiecare .Pe T-CON nu scrie nimic decit 5 procesoare  3 mari si 2 mai mici.1 PIXELWORKS-PW113,2PIXELWORKS-PW 1235,3 SAA.........AM GASIT MEMORIA 24C16 AN DAR ESTE LIPITA PE PLACA  CUM O RESCRIU? O SCOT O SCRIU SI O LIPESC IAR? ESTE CHIAR IN LATERALUL SAA-ULUI.Nu am mai facut asa ceva pina acum dar o data tot trebuie inceput cu citeva sfaturi competente poate reusesc sa-l repar ca daca aveam bani luam altul nou.Va MULTUMESC PTR.INDRUMARI Cu multa stima Sandu.Am de schimbat vreo 10 Electrolitici 6 pe Sursa si 4 pe placa YBCR unde vin mufele de intrare a cablului de la surse audio-video dupa aia vad ce fac mai departe.Azi e Duminica nu lucrez dar pina miercuri va anunt ce fac ca trebuie sa trimit un prieten sa cumpere Conzii ca eu nu pot iesi din casa ca sunt pe OXIGEN LA DOMICILIU.

pus acum 11 ani
   
bughiudan
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 392
Posibil ca memoria sa fie SMD si de regula se cumpara alta blank si se scrie cu dumpul adecvat apoi se ipeste pe placa tv-ului!!

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la